Brouwershof

Over ons

Tussen Leuven en Mechelen, op wandelafstand van het station van Haacht, vind je een statig herenhuis met prachtige tuin uit begin vorige eeuw. Het unieke kader is nog steeds intact, alleen staat de voordeur van Brasserie Brouwershof nu wagenwijd open om jou te laten genieten van een dagverse brasseriekeuken, een lekker biertje, een perfect kopje koffie, …

Historisch - hartelijk - heerlijk

De vooroorlogse woning werd gebouwd in opdracht van Camille Kerkhofs, de eerste brouwmeester van Brouwerij Haacht. Toen hij tijdens WO I jammerlijk overleed, besloot zijn weduwe naar Brussel te verhuizen. Eugène De Ro, de stichter van de brouwerij, kocht de villa over en maakte er zijn gezinswoning van. Hier kon hij na een dag hard werken tot rust komen, genietend van zijn mooie tuin en het zicht op de prachtige brouwerijgebouwen aan de overkant. En van zijn eigen, ambachtelijk gebrouwen bier.

De woon- en biljartkamer van weleer vormen nu het kloppend hart van Brasserie Brouwershof. Bij de inrichting werd veel aandacht besteed aan de huiselijkheid. De foto's aan de muren, sommige rechtstreeks uit het familiealbum, brengen je meteen in de juiste sfeer. Dat is immers wat meneer De Ro zou gewild hebben: dat iedereen zich hier thuis zou voelen. Genietend van een goed glas bier met daarbij een heerlijk passend gerecht. Onze biersommeliers staan trouwens klaar om je te helpen bij de juiste keuze.

Het verhaal doet de ronde dat er een rechtstreekse bierleiding vanuit de brouwerij, onder de straat door, naar Brasserie Brouwershof loopt … Of dat klopt laten we in het midden. Feit is wel dat je alleen hier de ongefilterde, dagverse Primus met gist kan proeven.

Tot ziens bij Brasserie Brouwershof!

Onze waarden in drie woorden:

✓ Historisch - een eeuwenoud pand met een verhaal, maar met een hedendaagse inrichting.

✓ Hartelijk - een warm onthaal waardoor je je meteen thuis voelt.

✓ Heerlijk - een lekkere keuken, waar bieren en gerechten perfect op mekaar zijn afgestemd.

Kom het zelf ontdekken. Tot gauw!


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x